Anne-Bebek

0-6 Ay Bebekteki Davranışlar Nasıl Olur?

0-6 Ay Bebekteki Davranışlar Nasıl Olur? Doğum yapan bir anne dünyaya bir insan getirmenin heyecanı yaşarken diğer yandan bütün ihtiyaçlarını anneden karşılamak isteyen bir bebek bulunmaktadır.

0-6 Ay Bebekteki Davranışlar Nasıl Olur? Anne yeni doğan bebeğinin kendisine bağımlı olarak nasıl bakacağı endişesini yaşamaktadır. Bebeklerin gelişimi özelliklede yeni doğan bebeğin gelişimi oldukça önemli olmaktadır. 0-6 ay bebekteki davranışlar nelerdir? Bebeğin beslenmesinden uyku düzenine kadar her şeyi ile ilgilenmekte çok özen gösterilmesi gerekir. Bu nedenle de bebeğin ilk 6 aylık dönemi içerisinde bebeğin gelişimi ve bebekteki hareketler çok önemlidir.

İlk 6 Aylık Bebekteki Tepkiler

Doğal olarak yeni doğan bebeğin bütün duyuları zaman içerisinde devamlı olarak gelişmeye devam eder. 6 aylık bir bebekte dişlerin çıkması ile yeni bir gıda ile tanışma dönemi olabilir. Bu durumda ilk 6 aylık bebekteki tepkiler şunlar olmaktadır.

  • İlk doğduğu zaman bazı tepkiler veremeyen bebek, ilk 3 aylık dönem içerisinde çevresini algılamaya başlar.
  • Bebek doğduktan sonra 6 aylık olduğunda kavrama ve tutma becerileri oluşmaya başlar. Bu sayede gördüğü her şeyi tutmaya çalışır.
  • Destek alan bebek 6 aylık olunca yerinde oturabilir.
  • 6 aylık olmasıyla bazı kelimeleri yani baba, anne, mama gibi kelimeleri söylemeye başlar.
  • Her bebekte gelişim farklı olduğu gibi, davranışları da farklı olur. Bu durumda anneler karşılaştırma yapmamaları gerekir.
  • Bu dönem içerisinde bebek oyuncakları bebeklerin gelişiminde önemli bir yere sahiptir. Bebekler oyuncaklarında çıkan sesleri duyarak duyma gelişimlerini artırırlar. Farklı renkleri görmesi ile de görme duyularını geliştirirler. Tutma ve kavrama refleksleri iyice kuvvetli olmaya başlar.

Farklı olarak tasarlanan oyuncaklar bebeklerin duyularının gelişmelerinde çok etkili olmaktadır. Bebeklere zararı olmayan oyuncaklar verilmesi bebeğin hoşuna gider. Burada alınacak bebek oyuncakları 0-6 yaş oyuncakları olmasına dikkat edilmesi gerekir. Burada bebekler büyüdükçe kilo alımları da ortaya çıkar. Bunu takip etmek için mutlaka doktora danışmak gerekir. Bebeğin aylık kilo alımı ile boy uzaması takibi yapılmalıdır. Bebeklerin düzenli olarak doktora gitmesi, aylık verileri toplaması ile bebeğin boy ve kilo takibi yapılmış olur. Bebekteki büyüme hızı da takip edilmiş olur. Annelerin buna çok dikkat etmesi gerekir.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu