Anne-Bebek

2 Yaş Sendromu Nedir, Belirtileri Nelerdir?

2 Yaş Sendromu Nedir, Belirtileri Nelerdir? Çocuğunuz iki yaşına yaklaştığında ya da iki yaşına girdiğinde birçok alışkanlığı değişebilir. O yaşa kadar sizin uyarılarınızı dikkate alan, sizi dinleyen çocuğunuza bir anda bir şeyler olur. Peki 2 yaşına girince çocuklarda neler değişiyor? 2 yaş sendromu nedir, belirtileri nelerdir? İşte merak edilen soruların cevabı..

2 Yaş Sendromu Nedir, Belirtileri Nelerdir? Bebeklikten çıkıp gelişim evresine geçiş süreci olan 2 yaş, çocukların kendilerini bir birey olarak kabul etmeye çalıştığı bir dönemdir. Kendi isteklerini size kabul ettirmeye çalışan, ağlayan, bağıran , olmadık yerlerde yere yatıp tepinen bir çocuğa dönüşmüş olabilir. Üzülmeyin bu normal bir süreç. Çocuğunuzun gelişimi ile ilgili olan bu dönem uzmanlarca 2 yaş sendromu olarak isimlendirilir.

2 Yaş Sendromu Belirtileri

Her Çocuk Değişir. Her çocuk doğumdan sonra kendine özgü gelişim içine girer. Çocuk gelişim basamaklarındaki özellikleri sergileyecektir. Bir bebeğin acıktığında ya da altı ıslandığında ağlaması ne kadar normal ise 2 yaşına giren bir çocuğun da inatçılık etmesi çok olağandır. Bir yaşına girince bebekte daha hızlı gelişim görülür. Anneden bağımsız bir şeyler yapma duygusu gelişir. Elinden tutulmadan yürümek ister. Merak duygusu gelişir, etrafı karıştırmaya başlar. Bir buçuk yaşına doğru bebek uyumaya itiraz edebilir. Yemek saatleri, altını değiştirme zamanı bir mücadeleye döner. Bebek bunlara itiraz eder, ağlar ya da kaçar. Bu da normaldir. 2 yaşına giren bebeğinizin genel tutunu ısrar ve inat olarak kendini gösterir. Markete gidelim diyen çocuğunuz hayır cevabını alırsa bağıra bağıra yarım saat ağlayabilir. Anne ve baba bu süreçte sakin ve kontrollü olmalıdır. Bunun geçici bir dönem olduğunu unutmayın. Davranışlarınızla bu huysuzluk dönemini pekiştirmeyin. İsteği reddedilen ve huysuzluk eden çocuğa birkaç tane seçenek sunmak yerinde olur.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu