Anne-Bebek

Anne Karnında Bebekler Neleri Hissederler?

Anne Karnında Bebekler Neleri Hissederler? Hamile bayanların en çok öğrenmek istediği konu, Anne karnında bebek neleri hisseder? Bilim uzmanlarının da sık sık uyardığı gibi halime olan bayanların beslenmelerine dikkat ettiği kadar, ruhsal durumlarına da dikkat etmeleri gerekiyor. Hiç şüphesiz ki evlat sahibi olmak büyük bir özveri ile ciddi bir sorumluluğu bitlikte getiren yükümlülüktür. Anne baba olmak, bir çocuk yetiştirmek çok zor olan bir yaşam aşamasıdır. Bir yandan çok güzel olan sonsuz mutluluk veren, bir yandan da ömür boyu endişe taşıyacağınız bir görevdir. Çocuk sahibi olmayı düşündüğümüz zaman dünyaya getireceğimiz çocuğumuzu her türlü ihtiyacını karşılamak zorunda olduğumuzu bilmemiz gerekir. İşte bu büyük sorumluluk hamilelikle başlar çocuğunuzun her günü her anı ile devam eder gider.

Anne Karnında Bebekler Neleri Hissederler? Hamile bir annenin ilk sorumluluğu, hamile kaldığı andan itibaren yemesine, içmesine ve yaşam şekline duygularına, üzüntü ve sevinçlerine bir çeki düzen vermesi gerekiyor. Çünkü bebeğinin sağlığı için anne karnında bebek neleri hisseder? Bilmesi gerekir. Sağlık bilimcileri tarafından da kanıtlanmış olan bir gerçek, bebeklerin anne karnında annesinin duygularını sevinçlerini mutluğunu ve mutsuzluğunu hissettiğidir. Peki, anne karnında bebek neleri hisseder? Gelin birlikte öğrenelim.

Anne Karnında Bebeğin Gelişim Aşamaları

Anne karnında bebeğin, annesinin üzüntü ve sevinç gibi duygularını hissettiği bilimsel olarak araştırılmış ve kabul edilmiştir. O halde hamile olan bir anne adayı hamile kaldığı anan itibaren hayatını normal bir akışa sokarak hem duygusal yönden hem de beslenme yönünden kendisine çok dikkat etmesi gerekiyor. Hamilelik boyunca bir bebeğin vücudunun geliştiği gibi duyu organları da gelişir. Bebekler hamileliğin ilk aylarında annesini hissetmeye başlar.

Anne Karnında Bebeğin Gelişim Aşamaları

Annenin yumurtaları ile babanın spermlerinin birleşerek döllenir. bu döllenmenin sonucunda embriyo adı verile bebeğin ilk oluşumu başlar.

-İlk üç ay içerisinde embriyo gelişerek bebeğin fiziki şekli ortaya çıkmaya başlar.

-Hamileliğin 5. Haftasında sonra bebeğin beyin hücreleri çalışmaya başlar. 5. Haftadan sonra her geçen gün bebek duyusu gelişerek annesini bütün hislerini kendisi de hissetmeye başlar.

-Hamileliğin 6. Aydan sonra bebek artık annesinin sesini tanır. Ve annesinin güldüğünü ve ya ağladığını ayırt edebilir.

-Hamilelik 9. Haftaya ulaştığında artık bebek büyük ölçüde gelişimini tamamlamış olur ve dışarıdan aldığı sesleri duyar ve hatta dışarıdan gelen gürültüye tepki verebilir.

-Hamileliğin 12. Haftaya yaklaşınca artık bebek annesinin hastalıklarını ve ağrılarını hissetmeye başlar. Hatta bu haftalarda bebeğin ağlama yeteneğini de gelişmiş olur.

-Anne karnında bebeğin dış faktörlerden etkilendiği bilinmektedir. Bebeğin ilk aylarından sonra bebeğin duyu organlarının oluşması ve dışarıdan aldığı sesler ile annesinden aldığı hislere göre psikolojik yapı oluşumu gerçekleşir.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu