Sağlık

Alerji ve İmmünoloji Hastalıkları ve Çeşitleri Nelerdir?

Alerji ve İmmünoloji Hastalıkları ve Çeşitleri Nelerdir? Alerji hastalıklar farklı yabancı maddelere karşı aşırı reaksiyon göstermesinden meydana gelen rahatsızlıklara alerjik hastalıklar denir. İmmünolojik hastalıklar vücudun bağışıklık sistemini hedef alan bir hastalık türüdür.

Alerji ve İmmünoloji Hastalıkları ve Çeşitleri Nelerdir? Bağışıklık sisteminde azalma zayıflama olduğu dönemlerde alerjik değerlerinizde artma olacaktır. Çocukların kış döneminde bağışıklık sisteminin zayıflaması ile alerjik reaksiyon meydana gelir. Bu hastalık iki ana dal da incelemeye alır. Alerji ve immünoloji hekimleri ve çocuk yetişkin olmak üzere iki ayrılır bu iki alanda kişinin tercihine göre hastalık tanısı konulur.

Bağışıklık sistemini zayıflama halinde çocuk ve yetişkinlerde Alerji ve immünoloji bölümünde yapılan testlerle hastalığın ne olduğunu anlaşılabilir.

En Sık Görülen Alerji Çeşitleri

En sık görülen alerji çeşitleri, astım en sık görülen bir alerji çeşidi. Astımda hasta mutlaka nefes darlığı yaşar. Solunum sıkıntısı yaşanan kronik bir hastalıktır. Akciğerdeki hava yollarında ki daralma sonucunda nefes darlığı kesinlikle vardır. Bunu ardından hasta öksürük ve hırıltılı solunum yapar. Astım iki tür halinde gerçekleşir. Biri alerjik astım bir diğeri ise alerjik nezle ve atopik dermatit ile birlikte devam eden alerjik yapılı hastalıktır.

Alerjik Nezle

Alerjik nezle, bu nezle türü alerjik rint adında hastanın burun kaşıntısı ile başlar. Akabinde hasta da burun tıkanıklığı ve burun akıntısı başlar. Bu hastalığın temelinde ev akarları hayvan tüyleri ve oluşan ev küfleri etkiler. Bu hastalık tüm yaş gruplarında görülür.

Göğüsten Gelen Hışıltılı Ses

Göğüsten gelen hışıltılı ses göğüsten gelen ses takibinde hışıltı var ise solunun yolunda iltihap olduğu tespit edilir. Bu ses kısık ıslık sesine benzer. Eğer ki hasta çocuk ise hemen bir sağlık kuruluşuna başvurmalısınız. Eğer ki geçmeyen bir hışıltı var ise doktorunuz buna uygun tedavi yöntemini sizlere aşamalar halinde anlattığında uygulamasını düzenli yapmalısınız. Hastaya konulacak tanı bronşit veya astım olabilir.

Urtiker (Kurdeşen)

Urtiker (Kurdeşen) Vücudun belli bölgelerinde cildin üst kısmında kaşıntılar halinde başlar. Küçük kızarıklıklar ve daha sonra bu kızarıklar solabilir. Ürtiker genellikle kullandığınız ilaçların yan etkisi ile oluşabilir. Soğuk havanın etkisi yâda iltihaplı hastalıklarda bu durumu tetikler. Bulaşıcı olamayan bir hastalıktır. Eğer ki hastalık kısa surede geçti ise akut ürtiker daha fazla süre de devam etti ise kronik ürtiker olarak tanı konulur.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu