Yaşam

Kendi Parfümünüzü Kendiniz Yapın

Kadınların ve erkeklerin severek kullandıkları kozmetik ürünlerinin başında parfüm gelir. Artık basit yöntemler ile herkes kendi parfümünü kendisi üretebilir.

Parfüm Yapmanın Püf Noktaları

Parfüm kullanırken de doğallık arayanlar için kendi parfümünüzü kendiniz yapın sloganı oldukça önemlidir. Herkes en güzel kokuya sahip olmak ister. Bunun için de artık insanlar kendi kokularını kendileri yapmaya başlar.

Doğal kozmetik ürünleri gün geçtikçe insanların ilgisini çeker. Her kozmetik ürünü içerisinde pek çok madde de taşır. Kimi zaman bu maddeler de insan vücudunda alerjiye neden olabilir. Özellikle de hassas cilde sahip insanlar sıklıkla kozmetik ürün nedeni ile alerji ile karşı karşıya gelir. Parfüm de alerji oluşturan kozmetik ürünlerin biridir. Bu tür alerji durumları ile karşı karşıya kalmamak için de kişiler, en doğal parfüme ulaşmak ister. En doğal parfüm de sizin kendi hazırladığınız parfümdür.

Evde doğal bir şekilde parfüm yapmak için aktardan istediğiniz kokuları tercih edebilirsiniz. Burada önemli olan tek etmen sizin hangi kokuyu sevdiğinizdir. Parfüm yapmanın püf noktaları içerisinde birbiri ile uyumlu olan kokuların tercih edilmesi gelir.

Parfüm Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

  • Tatlı portakal esans yağı
  • Greyfurt uçucu yağı
  • Bahar çiçekleri esans yağı
  • Sandal ağacı esans yağı

Evde Parfüm Yapılışı

Parfüm yaparken siz kendi zevkinize hitap eden kokuları seçebilirsiniz. Aktarlara giderek kendi zevkiniz olan kokuları ortaya çıkarabilirsiniz. Tatlı portakal esans yapından 20 damla, greyfurt uçucu yağ ve bahar çiçekleri yağından 7 damla ve sandal ağacı yağından da 10 damla kullanarak hoş bir koku elde edebilirsiniz. Evde parfüm hazırlama için balmumu eriterek bu karışımı yavaş bir şekilde balmumu ile karıştırmanız gerekir. Karışım donduktan sonra kullanıma hazır hale gelir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu