Sağlık

Böbrekleri Vuran 9 Neden ve Besinler Nelerdir?

Böbrekleri Vuran 9 Neden ve Besinler Nelerdir? Böbrekleri vuran 9 neden Böbreklere zarar verebilen hatta böbrek yetmezliğine yol açabilen önemli etkenlerden biri de kötü alışkanlıklardır.

Böbrekleri Vuran 9 Neden ve Besinler Nelerdir? Böbreklerimiz bizi sağlıklı tutmak için her gün birçok hayati görev üstlenir.

Böbrekleri Vuran Nedenler

İdeal Miktarda Tuzun Aşılması: Tuz vücut için önemlidir ancak aşırı tüketimi tansiyonu yükseltir. Sonuç olarak, böbrek yetmezliğine yol açabilecek önemli hasar meydana gelebilir.

Yetersiz Su İçmek: Böbreklerimizin fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için yeterince su tüketmek çok önemlidir. Su, toksinlerin idrar, ter ve dışkı yoluyla atılmasını sağlar, vücut ısısını ve kan yoğunluğunu kontrol eder. Yeterince sıvı almazsak, kanda toksinler birikir. Bunun sonucunda çok daha önemli bir böbrek yetmezliği olan böbrek taşları gelişebilir.

Bilinçsizce İlaç Tüketmek: İlaçlar sağlığımızın önemli bir parçası olmasına rağmen bilinçsizce tüketildiğinde vücudumuza zarar verebilmektedir. Bu nedenle uzmanlar her fırsatta ayrım gözetmeyen ilaç kullanımına karşı uyarıda bulunuyor.

İdrarın Mesanede Tutulması: İdrarın mesanede tutulması böbrekleri de tehdit eder. İdrar düzenli olarak mesanede tutulduğunda, idrar yolu enfeksiyonu ve mesane kaslarında gevşeklik meydana gelebilir ve bunun sonucunda böbrek taşları ve hatta böbrek yetmezliği gelişebilir.

B6 Vitamini Eksikliği:B6 vitamini eksikliği böbrek taşı riskini artırır. Bu nedenle böbrek sağlığı için günde en az 1.3 miligram B6 vitamini önerilir. Bu vitaminin en zengin kaynakları balık, nohut, dana karaciğeri, patates ve narenciye dışı meyvelerdir.

Çok Fazla Alkol Almak: Az miktarda alkol böbreklere zarar vermez. Ancak alkolün karaciğer ve böbrekler üzerinde aşırı yük oluşturan bir toksin olduğu unutulmamalıdır. Alkolün idrar söktürücü özelliği vardır. Aşırı tüketim dehidrasyona ve elektrolit bozukluklarına neden olur. Karaciğere verdiği zarar ile dolaylı olarak böbrekleri de olumsuz etkiler.

Sigara İçmek: Sigara içmek kan basıncını arttırır, kan akışını azaltır ve kan damarlarını daraltır. Bu etkilerin sonucunda böbrek fonksiyon kaybını hızlandırabilir ve mevcut böbrek hastalıklarını kötüleştirebilirler.

Egzersiz Yapmamak: Hareketsiz bir yaşam tarzının diyabet, hipertansiyon ve obeziteye yol açabileceğini ve bunun da kalıcı böbrek hasarına yol açabileceğini belirtir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu