Teknoloji

APK Dosyalarını Yönetebilmek İçin 3 Yöntem

APK Dosyalarını Yönetebilmek İçin 3 Yöntem nedir? Android APK dosyalarını yönetmek için güvenilir uygulamalar arıyorsanız sizler için hazırladığımız yazımızda hemen göz atabilirsiniz.

APK Dosyalarını Yönetebilmek İçin 3 Yöntem nedir? Google tarafından geliştirilen programlara APK adı verilir. Android programları linux tabanlıdır. Bu nedenle bir çok platformda kullanılabilir. APK paket dosyası içerisinde uygulama ile ilgili tüm bileşenlere kolayca erişebilirsiniz. APK dosyası sıkıştırılmış halde bulunur.

AppBackup & Restore

Uygulama sade ve kolay kullanımıyla öne çıkıyor. Uygulama daha çok alan yedekleme ve onarma konusunda çözümler sunuyor. Android cihazlarınızda birçok APK dosyasını telefonunuzda bulunan uygulamalara aynı anda gönderebilirsiniz. Böylece Dropbox ya da Google Drive’a yapmak istediğiniz aktarmalar daha kısa sürede tamamlanıyor. APK dosyalarınızı telefonun belleğinde saklamak istemiyorsanız bu yöntemden yararlanabilirsiniz.

AppWererabbit Backup

Bu uygulama hem amatör hem de profesyonel kullanıcılar tarafından tercih edilir. Kolay kullanımı sayesinde APK dosyalarını yedekleme, aktarma ve dosya yönetme fonksiyonlarına ulaşabilirsiniz. Ayrıca performansı ile adından söz ettiren bu uygulama geniş kapsamlı bir kullanım için gerekli desteği verebiliyor.

Telefonunuza dışardan müdahale etmek istiyorsanız dosya yedeklerinizi SD kartınız üzerinden dışa aktarabilirsiniz. APK dosyalarını başka uygulamalardan üzerinden de aktarabilirsiniz. Ancak diğer uygulamalarda aktarma işlemi paket halinde gerçekleştirilmemektedir.

APK File Manager

Uygulama APK dosyalarını Windows üzerinden yönetebilmenizi sağlıyor. Bilgisayarınızda dağınık şekilde yer alan tüm uygulamaları tek bir klasöre toplayabilirsiniz. APK File Manager ile APK dosyalarınızın isimlendirme işlemleri de kolayca yapılabiliyor. Uygulamayı iki kere indirdiğiniz zaman uyarı alıyorsanız. Böylece gereksiz indirmelerden de kurtuluyorsunuz.

APK File Managerı açtığınız zaman ‘Load’ tuşuna basarak taranacak hedef klasörleri seçiniz. Dosyaların tamamı ana klasörde bir araya gelecektir. Dosyaları bir arada bulundurmak için dosya dizinini kendiniz oluşturduktan sonra ‘Go’ tuşuna basın. Liste üzerinde adı geçen diğer uygulamalar ile işbirliği kurabilirsiniz. Bu durumda depolama konusunda sizlere ciddi avantajlar sunuyor.APK dosyalarının düzenlenmesi için Google Play’den yeteri kadar destek alamayan kullanıcılar bu uygulamaları tercih ediyor. Sizde yazımızda bulunan uygulamaları kullanarak dosyalarınızı yönetebilirsiniz. Dünya üzerinde en çok tercih edilen üç dosya yöneticisini sizler için derledik.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu