Sağlık

Düşük Östrojen Nedir, Belirtileri Nelerdir?

Düşük Östrojen Nedir, Belirtileri Nelerdir? ilk olarak östrojen, kadınsal özelliklerin oluşmasında gelişmesinde önemli bir hormondur. Üreme işlevinden de sorumludur. Konuyla ilgili tüm detaylar yazımızda yer almaktadır.

Düşük Östrojen Nedir, Belirtileri Nelerdir? 40 yaş üstü kadınlarda Düşük Östrojen, menopuzun belirtisi olabilmektedir. Kadınsal vücut yapısının oluşmasından, kasık ve koltuk altında oluşan kıllara kadar, meme büyümesi gibi kadınsal özelliklere kadar bu hormon sayesinde gelişim yaşanır. Cinse yaşam, gebelik, menopoz ve doğum gibi süreçler bu hormon tarafından yönetilir. İşte konuyla ilgili merak edilen tüm detaylar için makalemizi okuyunuz.

Düşük Östrojen Belirtileri Nedir?

Düşük östrojen olması durumunda vücutta baz farklılıklar olur. Östrojen seviyesi olması gerekenin altına düştüyse, yaşanabilecek olan bazı hususlar vardır. Aşağıda verilen bu hususlara bakarak en az 2 3 tanesinin sizde de olması durumunda doktor desteği almak üzere harekete geçmenizi öneriyoruz.

  • Üretranın incelmesi nedeniyle idrar yolu enfeksiyonlarında (İYE) artış: Bu durum östrojen seviyesinde bir azalmaya neden olacaktır. Bu durumda dengenin korunması için doktora gitmek gerekir.
  • Adet düzensizliği: Yaşanan sorun östrojen hormonunu direkt etkiler.
  • Aşırı sinirlilik: Sinir stres bu durumu tetikler.
  • Depresyon: Olumsuz bir durum karşısında vücut tepki verir. Hormonların etkilenmesi sonucunda östrojenin azalması da söz konusu olabilir.
  • Göğüslerde hassasiyet: Hormon değişimi direkt olarak etkiler. Östrojen seviyesinde bozukluk olması durumunda hassasiyet artar. Bunun dışında cinsel istek de azalır.
  • Önceden var olan migrenlerin baş ağrılarının tetiklenmesi: Gibi bir durumda da östrojen seviyesinin kontrol edilmesi gerekir.
  • Odaklanmada zorluk: Yaşanan bu zorluk da direkt olarak soruna sebep olacaktır.
  • Yorgunluk: Hormon bozukluğu kaynaklı yaşanabilir.

Verilen belirtilerin kontrol edilmesi önemlidir. Bunun sağlanması durumunda, direkt olarak doktor desteği alarak çözümü sağlamak önemlidir. Siz de hemen belirtileri görmeniz durumunda, doktordan bilgi alabilirsiniz. Yapılacak olan hormon testi için adetin 2 ya da 3. Günü olması önemlidir. Bunun sağlanması durumunda hormon testi ile östrojen seviyesinin ne durumda olduğu görülür. Ardından da yapılacak olan tedavi ile sorunun ortadan kalkması mümkün olacaktır. Siz de hemen doktor kontrolünden geçerek ona göre hareket edebilirsiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu