Sağlık

Niçin Zencefil Tüketmeliyiz?

Niçin Zencefil Tüketmeliyiz?

Her geçen gün artan sağlık problemlerine karşılık yardımımıza şifalı bitkiler yetişiyor. Artık insanlar da bitkilerin şifa kaynağı olduğunu ve hastalıklardan bitkilerle kurtulmanın mümkün olduğunu biliyor. Uzmanlarda her geçen gün bitkilerin yararlarından bahsediyor. Ve tüketilmesi gerektiğini üstüne basa basa söylüyorlar. Zencefil yüzyıllardan beridir bütün dünyanın çeşitli amaçlarla kullandığı bir bitkidir. Faydaları test edilmiş onaylanmış ve sağlık problemlerine karşı da kullanılabilirliği kanıtlanmıştır.

Sert ve hoş bir kokuya sahip zencefil, etli yemeklerde, çorbalarda, kızartmalarda, salatalarda ve sebze yemeklerinde kullanılabilir. Pazarlarda ve marketlerde bulabileceğimiz taze zencefilin toz halini ve kuru zencefili aktarlarda, baharatçılarda bulabilmeniz mümkün.

Diğer bir adı Zingiber officinale’dir.  Değişik şekillerde kullanabileceğimiz zencefilin turşusu ve reçelini de yapabilirsiniz.

Taze zencefili kabuklarını soyup ince ince dilimleyip yemeklerin yada salataların içine katabilirsiniz. Yada yemeklerinizi pişirirken toz zencefili tat katmak için kullanabilirsiniz.

Zencefilin Faydaları:

Zencefilin Faydaları:

Kilo almak isteyenler için iştah açıcı bir bitkidir. Vücut ısısını arttırarak terlemeye sebep olur iyi bir terleticidir. Gaz söktürücü özelliği vardır. İltihaplanmalara karşı iyileştirici ve iltihaplanmayı önleyici etkisi vardır. En önemli özelliği kanserden korur. Kanser hücrelerinin oluşumunu engeller. Kanı  incelterek kan akışını hızlandırır. Ve damar tıkanıklığını gidererek romatizma ağrılarını azaltır. Mide bulantılarına karşı faydalıdır.

Kan sulandırıcı etkisi olduğundan dolayı, kan sulandıran ilaçlar kullananların tüketmekten kaçınması gerekir.

Ayrıca hamile olan bayanların  2. aydan sonra tüketmekten kaçınmaları gerekir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu