Sağlık

Göz altı torbaları neden oluşur, Tedavisi nedir

Göz altı torbaları

    Göz altı torbaları, göz kanlanması ve göz kızarıklıkkarı çok ciddi hastalıklar olmasalar da bu hastalıkları hayatımızın belli zamanlarında özellikle görmek istemiyoruz. Bu kızarıklıklar, torbalar ve kanlanmalar birçok nedenden dolayı meydana gelebilirler. Uykuzluk, fazla uyumak, göze yabancı maddelerin kaçması, fazlaca suya maruz kalması gibi durumlarda göz kanlanması, torbalanması ve kızarıklıkları meydana gelebilir.
Tüm bu üç hastalığında ortak nedeni aslında, göz içerisindeki oldukça ince olan kılcal damarların genişleyip göz etrafına baskı yapmasıdır. Zaten dikkat ederseniz gözü kanlanan birinin gözünün beyaz kısmı kılcal damarlardan oluşur. Bu damarlar biraz şişerse göz kızarıklığı, orta derecede şişerse göz kanlanması, çok şişerse göz altı torbaları meydana gelir. Bu hastalıkların giderilmesi için oldukça pratik ve basit bir yöntem mevcuttur. Patates içerisindeki maddeler ile göz damarlarının şişmesini sağlayan sıvıyı emip gözümüze yararlı olan maddeyi verir. Bu nedenle gözlük camı ebatında iki patates kesip yatmadan önce gözlerinizin üstüne yada göz bantlarınızın altına koyarsanız gözlerinizi temizlenmiş olursunuz. Bu yöntem hem basit bir yöntemdir nemde  bütçenizi fazla zorlamaz.
Bu uygulama sonucunda gözlerinizin beyaz kısmında hiçbir kırmızılık olmayacak ve gözünüz çok net ve parlak olacaktır. Hemde göz altı torbalarındanda kurtulmuş olacaksınız. Her zaman bu uygulamayı yapmasanızda önemli bir iş görüşmesinden önce veya özel günlerinizden önceki gece uygulamanızda fayda var. Ayrıca eğer kızarıklık yada torba sadece bir gözünüzde bulunuyorsa bu durumu acilen doktorunuzla bildiriniz. Bu olayın oluşumunda muhtemelen anormal bir durum bulunuyordur

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu