Sağlık

Bağırsak Sıkışması Gidermenin Yolları Nelerdir?

Bağırsak Sıkışması Gidermenin Yolları Nelerdir? Bağırsak sıkışması çoğu insanda görülen bir sorun. Sıkışmış bir bağırsağı serbest bırakmak için, düzenli fiziksel aktivite yapmak, bol su içmek ve bağırsağın çalışmasını uyararak dışkının atılmasını kolaylaştıracak lif açısından zengin meyveler yemek gibi bazı stratejiler benimsemek önemlidir.

Bağırsak Sıkışması Gidermenin Yolları Nelerdir? Ek olarak, sıkışmış bir bağırsağı serbest bırakmaya yardımcı olan diğer basit ipuçları arasında göbek masajı yapmak yer alır. Diğer yöntemler:

Uyandığınızda Limonlu Ilık Su Tüketin

Uyandığınızda limonlu ılık su içmek, bağırsakların doğal hareketlerini uyardığından, sıkışmış bağırsağı serbest bırakmak için iyi bir yol olabilir. Bu sayede dışkıyı daha yumuşak hale getirmek ve daha kolay bırakmak, biriken dışkı rahatsızlığını gidermek mümkündür.

Yemekleri İyi Çiğneyin

Bağırsak sıkışması çözümü için yemekleri iyi çiğnemek de önemli. Yavaş yemek ve yiyecekleri iyi çiğnemek, sıkışmış bir bağırsakla savaşmaya yardımcı olur, çünkü yavaş çiğnediğinizde beyin bağırsağa uyarılar göndererek bağırsak hareketlerini uyarır ve dışkının atılmasına yardımcı olur.

Müshil Çayları İçin

Sinameki, nane, kuru erik gibi bazı doğal çaylar, bağırsak hareketlerini uyaran ve dışkıya yardımcı olan maddeler içermenin yanı sıra dışkıyı nemlendirmeye de destek olur.

Sağlıklı Beslenin

Sağlıklı ve çeşitli bir diyet sürdürmek, tam tahıllar, meyveler, sebzeler ve yeşillikler gibi lif açısından zengin yiyeceklere öncelik vererek bağırsaklarınızı gevşetmenin mükemmel bir yolu olabilir. Ayrıca bağırsak florasını dengelemeye yardımcı olan faydalı bakteriler olan probiyotiklerin düzenli tüketimi aynı zamanda bağırsağın düzenlenmesine yardımcı olarak sıkışan bağırsağın tedavisini kolaylaştırır.

Göbek Masajı Yapın

Bağırsak sıkışması için göbek masajı yapılabilir. Göbek masajı, rahatsızlanan bağırsağın düzelmesine yardımcı olur çünkü göbeğe yapılan baskı bağırsağı hareket ettirerek dışkının daha kolay atılmasını sağlar.

Düzenli Egzersizler Yapın

Düzenli fiziksel egzersizler bağırsakları gevşetmeye yardımcı olmak için iyi bir seçenek olabilir, çünkü karın kasları güçlendirilir, bağırsaklara uyguladıkları baskı artar ve hareket etmesi için uyarılır. Bu nedenle, günde en az 30 dakika yürüme, koşma, mekik çekme, ip atlama veya kuvvet antrenmanı gibi fiziksel egzersizler yapmak önemlidir. Bağırsak hareketi için bir zaman belirlemek, bağırsak kaslarını düzenli bir hızda çalışacak şekilde eğiterek kabızlığı iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu